Recept Originaltårtan

Ingredienser
Bottnar

3 st runda bottnar vitt bröd (24cm)

Ostkräm

200gr Mjukost naturell
100gr Smör eller margarin

Krabbfyllning

1,5 dl majonäs
1,0 dl Creme Fraiche* (ej lätt)
100 gr Krabba på burk

* Ej original ingrediens

Kantströssel

3 st smördegsplattor

Garnering

Färska grönsaker; tomater, gurka, citron, dill, kokt skivat ägg, skalade räkor, ostskivor, tunna skivor rökt lax

Ostkräm

Blanda margarin och mjukost

Rör detta luftigt med visp för hand eller med en maskin

Margarinet och mjukosten ska vara rumsvarmt vid beredning

Krabbfyllning

Blanda majonäs och Creme Fraiche

Finhacka krabban och rör ned i fyllningen, blanda försiktigt

Det går bra att byta ut krabban mot krabbfish, krabbsticks

Kantströssel

Kavla ut två smördegs plattor till ca 2mm

Grädda plattorna bruna och frasiga i ugnen 180 grader

Låt smördegen kallna och hacka sedan till ett fint strössel

Ostkräm

Blanda margarin och mjukost

Rör detta luftigt med visp för hand eller med en maskin

Margarinet och mjukosten ska vara rumsvarmt vid beredning

Krabbfyllning

Blanda majonäs och Creme Fraiche

Finhacka krabban och rör ned i fyllningen, blanda försiktigt

Det går bra att byta ut krabban mot krabbfish, krabbsticks

Kantströssel

Kavla ut två smördegs plattor till ca 2mm

Grädda dem bruna och frasiga i ugnen 180 grader

Låt smördegen kallna och hacka sedan till ett fint strössel

1

Bred ut hälften av ostkrämen på första botten
2

Lägg på andra botten och bred ut krabbfyllningen
3

Lägg på sista botten och stryk upp tårtan tunt med resterande ostkräm
4

Tryck fast smördegsströsslet runt kanten
5

Garnera tårtan enligt bild

6

Tårtan kan med fördel fyllas dagen före den ska ätas, garnera helst tårtan samma dag den ska serveras