Krokanen på bilden tillverkade jag som dekoration till skyltfönstret i ett konditori. Den är femkantig och har fem våningar plus topp.
Själva krokanen består av mandelmassa blandat med lite äggvita. Den spritsas i smala stänger som får torka i ca 6-8 timmar innan de avbakas i 175 grader. Krokanen monteras sedan ihop och garneras med kristyr och olika marsipan dekorationer. Vanligt är också att koka och färga karamell till vissa detaljer. Krokanen ska ha en fin gyllene färg och får inte vara för mörk. Stängerna ska vara smäckra och inte för tjocka.
Krokanen går naturligtvis att äta. Vanligast är att gästerna får bryta bitar till desserten.


Krokanen på bilden tillverkade jag som dekoration till skyltfönstret i ett konditori. Den är femkantig och har fem våningar plus topp.
Själva krokanen består av mandelmassa blandat med lite äggvita. Den spritsas i smala stänger som får torka i ca 6-8 timmar innan de avbakas i 175 grader. Krokanen monteras sedan ihop och garneras med kristyr och olika marsipan dekorationer. Vanligt är också att koka och färga karamell till vissa detaljer. Krokanen ska ha en fin gyllene färg och får inte vara för mörk. Stängerna ska vara smäckra och inte för tjocka.
Krokanen går naturligtvis att äta. Vanligast är att gästerna får bryta bitar till desserten.