Historia

Redan 1965 började tankarna på smörgåstårtan att komma. Vi gjorde mycket landgångar på Hallmans Konditori där jag jobbade så jag funderade på om man kunde lägga ihop bottnar med fyllning emellan, som på en vanlig tårta, men ändå helt annorlunda.

Efter ett antal tester med olika smaker kom jag fram till en fyllning som fungerade bra och som jag trodde skulle passa de flesta.

Efter flytt till Östersund och anställning på Wedemarks konditori började jag ganska snart tillverka den nya tårtan. Till en början skar jag upp den i bitar så att kunderna kunde provsmaka och det dröjde inte många veckor förrän det stod klart att det skulle bli en storsäljare.

Historia

Redan 1965 började tankarna på smörgåstårtan att komma. Vi gjorde mycket landgångar på Hallmans Konditori där jag jobbade så jag funderade på om man kunde lägga ihop bottnar med fyllning emellan, som på en vanlig tårta, men ändå helt annorlunda.

Efter ett antal tester med olika smaker kom jag fram till en fyllning som fungerade bra och som jag trodde skulle passa de flesta.

Efter flytt till Östersund och anställning på Wedemarks konditori började jag ganska snart tillverka den nya tårtan. Till en början skar jag upp den i bitar så att kunderna kunde provsmaka och det dröjde inte många veckor förrän det stod klart att det skulle bli en storsäljare.

Originaltårtan

Den första smörgåstårtan som jag kallar originaltårtan har tillverkats i många tusen exemplar och har bla fått pris som Sveriges godaste smörgåstårta. Den har varit föremål för ett stort antal intervjuer, artiklar, radio- och TV-reportage i både Svensk och Norsk media.

Under årens lopp har jag naturligtvis tagit fram ett antal nya tårtor med andra smaker och kombinationer men den första tårtan står sig bra än idag.

Originaltårtan har tre bottnar vitt bröd och fylls med en speciell ostkräm och en krabbsallad och garneras med färska grönsaker. Se recept och bild på originaltårtan. Smörgåstårtorna på den här sidan är exempel på ett par nyare produkter med andra fyllningar.

Originaltårtan

Den första smörgåstårtan som jag kallar originaltårtan har tillverkats i många tusen exemplar och har bla fått pris som Sveriges godaste smörgåstårta. Den har varit föremål för ett stort antal intervjuer, artiklar, radio- och TV-reportage i både Svensk och Norsk media.

Under årens lopp har jag naturligtvis tagit fram ett antal nya tårtor med andra smaker och kombinationer men den första tårtan står sig bra än idag.

Originaltårtan har tre bottnar vitt bröd och fylls med en speciell ostkräm och en krabbsallad och garneras med färska grönsaker. Se recept och bild på originaltårtan. Smörgåstårtorna på den här sidan är exempel på ett par nyare produkter med andra fyllningar.